Pod Zámkem

Pod Zámkem

Send by e-mail
  • V Průhonicích, místě těhotném desítkami restaurací patří už řadu let k nejlepším. Jakkoliv v místě přibyla řada nových ambiciózních adres zůstává Restaurace Pod Zámkem oázou vysoké kulinarie. Ve členitém prostoru pod odkrytou konstrukcí krovů - v létě navíc na útulné terase - se tam odehrávají  labužnické koncerty na něž se nezapomíná. 



    Kuchyně totiž nabízí defilé nejvyhlášenějších receptur z české historie. Navíc v mimořádné úpravě, která ctí všechno co nabízí ta která použitá surovina. Nepostradatelná je jihočeská kulajda s houbami, která naladí vaše vnímání chutí na nejvyšší pozornost. Takže po stopově navinulém, houbami umocněném dojmu uhlazeném smetanou jste připraveni si vychutnat cokoliv dalšího. Půl tuctu šneků v lázni z bylinkového másla, nudličky z hovězí svíčkové na smržích s kerblíkovou rýží nebo kteroukoliv z opulentnějších krmí. Za všechny to může být   šťavnatý hovězí guláš se strouhaným křenem a bramborákem. Překvapí i „obyčejný“ kuřecí řízek smažený v přepuštěném másle s jemnou bramborovou kaší a citrónem.





    To vše především díky Janu Pýchovi, který od počátku návratu české kuchyně na scénu po roce 1989 byl u toho a pomáhal jí znovu do centra zájmu labužníků. Když v roce 2003 otevřel vlastní restauraci v Průhonicích  – tehdy se jmenovala Tvrz – rázem byla cílem snad všech, kdo tam zamířili. Vedle dendrologické zahrady v době kvetoucích rododendronů se stávala samozřejmým a stále častěji pak prioritním cílem cesty do Průhonic. Nezničila ji ani rostoucí konkurence ani živelná pohroma a půlroční likvidace jejích následků. Z  popela vyhořelé Tvrze povstala po požáru jako Fénix  Restaurace pod Zámkem a všechno to noblesní potěšení z Tvrze se vrátilo. Krom jiného i excelentní v Čechách tolik populární zvěřinové krmě. Svoji návštěvu tak můžete vyšperkovat třeba variantami daňka, buď v podobě kýty na šípcích s glazírovanými kaštany a opékanými spätzlemi nebo panenky na hnědých hříbkách s jemnou lanýžovou kaší a žampionovým duxelles. Nezklamou však ani ryby či cokoliv. Dalšího z lístku. 


     
    Restaurace Pod Zámkem, Hlavní 87, Průhonice 252 43
    tel.: +420 267 751 545 | +420 720 031 554, e-mail: restaurace@podzamkempruhonice.cz, https://podzamkempruhonice.cz
    otevřeno: St – So 11.30 - 23.00, Ne 11.30 - 16.00

    postup

    Doba přípravy

    Doba přípravy
    -
    Doba vaření
    -

    Počet porcí

    -

    Ingredience

    Přihlásit k odběru newsletteru

    Přihlašte se k odběru newsletteru a budeme Vám pravidelně zasílat nové články do e-mailu. Váš kontaktní email bude použit pouze za účelem zasílání našeho newsletteru, nebude předáván žádnému dalšímu subjektu. Zasílání můžete kdykoli ukončit kliknutím na link ve zprávě, kterou Vám bude newsletter doručen.