Pod pokličkou (nejen) valašské kuchyně
Pod pokličkou (nejen) valašské kuchyně
Od pátku 3. do neděle 5. října proběhne ve Velkých Karlovicích ve Zlínském kraji již 6. ročník Karlovského gastrofestivalu. Tato jedinečná gastronomická událost a svátek všech labužníků a gurmánů nechá návštěvníky nahlédnout pod pokličku valašské kuchyně, ale nabídne jim i mnohem více. Na programu festivalu je několik galavečeří a obědů, v nichž se vedle michelinského kuchaře Romana Pauluse představí se svými degustačními menu také šéfkuchaři certifikovaných restaurací Czech Specials. Konkrétně šéfkuchaři Pavel Václavík ze
Spa hotelu Lanterna a Jaroslav Orság z
hotelu Horal. Pro návštěvníky je připravena řada kuchařských show, ale i soutěž o nejlepší valašskou klobásu či nejlepší frgál, tradiční valašský koláč. Hlavní víkendový program bude tvořit mezinárodní farmářský trh a Gastro tour s ochutnávkami specialit na celkem 14 zastávkách rozesetých na 3,5 kilometrů dlouhé trase v krásné beskydské přírodě. Jednou ze zastávek je kromě výše zmíněných hotelů i certifikovaná restaurace Czech Specials
hotelu Galik, která návštěvníkům nabídne oblíbené zabijačkové speciality. Ty bude v sobotu přímo na místě připravovat řezník. Ve vybrané časy tak budete moci ochutnávat čerstvě zhotovenou tlačenku, jitrnice, jelita či zabijačkovou polévku, ale i naživo sledovat, jak takové delikatesy vznikají. Kompletní program a mnoho dalších užitečných informací najdete
na stránkách festivalu.
Doba přípravy
- Doba přípravy
- -
- Doba vaření
- -
Počet porcí
-
Přihlásit k odběru newsletteru
Přihlašte se k odběru newsletteru a budeme Vám pravidelně zasílat nové články do e-mailu. Váš kontaktní email bude použit pouze za účelem zasílání našeho newsletteru, nebude předáván žádnému dalšímu subjektu. Zasílání můžete kdykoli ukončit kliknutím na link ve zprávě, kterou Vám bude newsletter doručen.