Pivovar Řevnice

 Pivovar Řevnice

Send by e-mail
  • Jednu z nejlákavějších přírodních oblastí příměstských výletů v okolí metropole jsou Řevnice. Do kolekce tamních přitažlivých míst přibylo v roce 2018 další. 
    V bývalé nádražní budově vznikl minipivovar s příjemnou restaurací a zahrádkou. Ale hlavně se znamenitou kuchyní. 



    Přitažlivý interiér pravé vesnické hospody pojednaný v působivém retro stylu, se zčásti historizujícím mobiliářem není příliš velký. O to víc se v něm  - a samozřejmě na zahrádce - točí především o víkendu desítky a desítky hostů. Je také proč. Obsáhlá nabídka jídel má široký záběr, od masožroutů po vegetariány si tu svůj oběd najde každý. 



    Položky grilovaných mas a burgerů se těší velkému zájmu, ovšem stejně žádané jsou tu receptury tradiční české kuchyně. Hodně ale zde jdou i uzeniny, především párky. V mantinelech toho, jaký má párek být, splňují vše žádané. Opravdu dobrý párek totiž musí krom až návykového pocitu z dobré uzeniny splňovat ještě jednu prazvláštnostní vlastnost. Může být konzumován rukou, jak k tomu krom jiného zjevně navádí logo kdysi po dlouhou dobu nejvyhlášenějšího výrobce z Kostelce. Přitom však na prstech nesmí ulpět ani stopa mastnoty. A zdejší párky od místního řezníka právě takové jsou. Navíc s báječně obilím vonícím lahodným chlebem s křupavou kůrkou z Pekařství Jarolímek! Když se vám na první pohled zdáli tři nožičky moc, udiví vás, jak rychle jste se s nimi vypořádali. 



    Mezi často se měnícími recepturami hlavních jídel se vždy objeví alespoň jedna všem známá rána jistoty.
    Tentokrát to byla koprovka. S měkkým vláčným masem, vejcem, o němž svítící barva žloutku až vyzývavě hlásala volný chov, a vařeným bramborem. Koprová omáčka je sice zhusta provázena knedlíkem, pravda. Ovšem opravdu dobrý brambor, navíc vždy čerstvě vařený jako, zde je sametové omáčce a uměřeným výrazem kopru přinejmenším stejně dobrým parterem. 
    Pak třeba ještě štrúdl, všechno zapít některým z čepovaných místních piv, pokochat se nakažlivým úsměvem servírky – a dobrý pocit je úplný. 
    Na zahrádce přitom zapomenete na hluk co čtvrt hoďky projíždějících vlaků… 



    Pivovar Řevnice, Pod Lipami 71 Řevnice 252 30
    tel.: 702 265 782, e-mail pivovar@corsorevnice.cz, https://www.pivovar-revnice.cz 
    otevřeno: Ne – Čt 11.00 - 22.00, Pá – So 11.00 - 23.00

    Autor: Milan Ballík

    postup

    Doba přípravy

    Doba přípravy
    -
    Doba vaření
    -

    Počet porcí

    -

    Ingredience

    Přihlásit k odběru newsletteru

    Přihlašte se k odběru newsletteru a budeme Vám pravidelně zasílat nové články do e-mailu. Váš kontaktní email bude použit pouze za účelem zasílání našeho newsletteru, nebude předáván žádnému dalšímu subjektu. Zasílání můžete kdykoli ukončit kliknutím na link ve zprávě, kterou Vám bude newsletter doručen.