Objevte hory přes polévky
Objevte hory přes polévky
- Autor: Maria Horníková
Před námi jsou pololetní a jarní prázdniny, které mnozí z nás využijí k výletům do českých hor. Kromě sportovních výkonů a pobytu na čerstvém vzduchu, můžeme náš pobyt využít i ke gastronomickým zážitkům. Kde jinde ochutnat některou zajímavou regionální specialitu, než právě na horách? Co může lépe zahřát a zasytit, než výborná vydatná horká polévka? Česká kuchyně jich má nespočet, a ty nejlepší recepty jsou spjaté právě s kdysi velmi chudými horskými kraji, kde polévka bývala mnohdy jediným jídlem za den.
Budeme-li v Krkonoších, musíme určitě ochutnat „Krkonošské kyselo“, které za svoji nezaměnitelnou chuť vděčí chlebovému kvásku, nechybí v ní ani vejce, brambory a samozřejmě houby. V mrazivých dnech zde určitě oceníme i česnekový „Oukrop“. Šumava, ale i Jeseníky, nás zase pozvou na vydatnou smetanovou „ Kulajdu“, plnou brambor, hub a korunovanou zastřeným vejcem, v Jeseníkách se ptejte i po Starohorské čočkové polévce, kterou vám v restauracích pokaždé uvaří v jiné místní variaci. V Beskydech utěšíte hlad po celodenním lyžování „Valašskou kyselicou“, zelňačkou s výbornou klobáskou.
Česká kuchyně má co nabídnout a my máme stále co objevovat! Dobrou chuť!
Czech Specials doporučuje:
www.hotely-srni.cz
www.lanterna.cz
www.horal-hotel.cz
www.hotelhorizont.cz
Doba přípravy
- Doba přípravy
- -
- Doba vaření
- -
Počet porcí
-
Přihlásit k odběru newsletteru
Přihlašte se k odběru newsletteru a budeme Vám pravidelně zasílat nové články do e-mailu. Váš kontaktní email bude použit pouze za účelem zasílání našeho newsletteru, nebude předáván žádnému dalšímu subjektu. Zasílání můžete kdykoli ukončit kliknutím na link ve zprávě, kterou Vám bude newsletter doručen.