Naše kaše

Naše kaše

Send by e-mail
  • Bramborovou kaši zná asi každý, ale napadlo vás někdy udělat tuhle přílohu z celeru, pastináku nebo třeba dýně? Tady je návod, jak na to!
     
    Kaše neboli pyré je hmota, kterou jste našlehali, nadrtili, rozmixovali, rozmělnili, propasírovali nebo ušťouchali. Z téhle definice můžete vycházet, až budete přemýšlet, čím nahradit obligátní brambory či rýži.
     
    Dýňové pyré
    Dýni nakrájejte a oloupejte (loupat se nemusí jen dýně hokkaido), zbavte semínek a rozložte na plech vyložený pečicím papírem. Pokapejte olivovým olejem a pečte při 200 °C doměkka. Pak dýně přesuňte do misky, osolte a rozmixujte nebo propasírujte dohladka. Pokud máte rádi exotické chutě, můžete dýni při pečení posypat kari kořením a při mixování do ní přidat trochu strouhaného zázvoru a chilli koření.  Hodí se například k jehněčímu masu.