CzechSpecials
Certifikované restaurace
O české gastronomii
Recepty
Předkrmy
Polévky
Hlavní jídla
Přílohy
Moučníky
Cukrářské výrobky
Recipes in foreign languages
Dutch
Lithuanian
Portuguese
Spanish
O nás
Certifikace
Postup pro získání certifikátu
Žádost o certifikaci restaurace
Žádost o certifikaci cukrárny/kavárny
Podmínky pro certifikaci restaurace
Podmínky pro certifikaci cukrárny/kavárny
Výhody certifikace
Partneři projektu
Ke stažení
Administrace žádostí
Moje restaurace
Login
čeština
čeština
english
français
deutsch
italiano
polski
ру́сский
Hledat:
Naše kaše
Naše kaše
Send by e-mail
Tweet
Bramborovou kaši zná asi každý, ale napadlo vás někdy udělat tuhle přílohu z celeru, pastináku nebo třeba dýně? Tady je návod, jak na to!
Kaše neboli pyré je hmota, kterou jste našlehali, nadrtili, rozmixovali, rozmělnili, propasírovali nebo ušťouchali. Z téhle definice můžete vycházet, až budete přemýšlet, čím nahradit obligátní brambory či rýži.
Dýňové pyré
Dýni nakrájejte a oloupejte (loupat se nemusí jen dýně hokkaido), zbavte semínek a rozložte na plech vyložený pečicím papírem. Pokapejte olivovým olejem a pečte při 200 °C doměkka. Pak dýně přesuňte do misky, osolte a rozmixujte nebo propasírujte dohladka. Pokud máte rádi exotické chutě, můžete dýni při pečení posypat kari kořením a při mixování do ní přidat trochu strouhaného zázvoru a chilli koření. Hodí se například k jehněčímu masu.