Martinská husa trochu jinak

Martinská husa trochu jinak

Send by e-mail
  • Svatomartinské husy už pomalu voní na pekáči, proto jsme se podívali do starých českých kuchařek, co se kromě klasických příloh, jako je knedlík a dušené zelí k pečené huse podávalo. Našli jsme mnoho zajímavých příloh, kromě pečených jablek a jablečné kaše, se k huse podávaly i jablka smažená a pečené švestky. Místo zelí se dusil kadeřávek, oblíbené bylo i dýňové zelí, které se vždy podlévalo bílým vínem. Houskovému knedlíku šlapal vždy na paty knedlík bramborový, bramborové placky, pečené na sucho na kamnech i tenké bramborové lokše. Velmi častou přílohou byly i jedlé kaštany, kterými se husa nadívala, nebo se k ní podávaly kaštany karamelizované.  Kromě kmínu se husy kořenily i tymiánem a majoránkou, což jsou bylinky, které pomáhají trávit tuk, ze stejného důvodu se do husí nádivky přidával i pelyněk. Je tedy z čeho vybírat a čím se na svatého Martina inspirovat!



    A tradiční recept potom najdete zde: 
    http://www.czechspecials.cz/recepty/hlavni-jidla/drubez/pecena-hodova-husa 
     

    postup

    Doba přípravy

    Doba přípravy
    -
    Doba vaření
    -

    Počet porcí

    -

    Ingredience

    Přihlásit k odběru newsletteru

    Přihlašte se k odběru newsletteru a budeme Vám pravidelně zasílat nové články do e-mailu. Váš kontaktní email bude použit pouze za účelem zasílání našeho newsletteru, nebude předáván žádnému dalšímu subjektu. Zasílání můžete kdykoli ukončit kliknutím na link ve zprávě, kterou Vám bude newsletter doručen.