Krémová podzimní polévka – lahůdka, která vás zahřeje

Krémová podzimní polévka – lahůdka, která vás zahřeje

Send by e-mail
  • Příroda se v listopadu barví do okouzlujících odstínů a počasí dokáže překvapit svou přívětivostí, ale často přináší i první mrazivé dny, v nichž zima zalézá za nehty a při pobytu venku může člověk snadno prochladnout. Právě v takových chvílích nejlépe zahřeje dobrá polévka. Máme pro vás tip, jak jednoduše připravit vynikající krémovou polévku, která vás dokáže v chladných dnech zahřát i zasytit. Příprava lahodné krémové polévky je jednoduchá a nezabere vám mnoho času. Stačí krátce osmažit cibulku na másle či oleji a přidat oblíbenou zeleninu - například brokolici, mrkev, celer, květák nebo máslové fazole. Směs zalijete vodou či vývarem, podle chuti přidáte koření a bylinky (petrželku, pažitku, řapíkatý celer), a zeleninu vaříte do změknutí. Následně směs rozmixujete. Pro zjemnění krémové struktury i chuti doporučujeme do směsi přidat smetanu a na závěr oříšek másla. Před servírováním pak do polévky přidejte křupavé kostičky opraženého pečiva. Dokonalá pochoutka je hotova. Pokud vás snad krémové polévky nelákají, vyzkoušejte osvědčený vývar se skvělou krupkovou omeletou.

    postup

    Doba přípravy

    Doba přípravy
    -
    Doba vaření
    -

    Počet porcí

    -

    Ingredience

    Přihlásit k odběru newsletteru

    Přihlašte se k odběru newsletteru a budeme Vám pravidelně zasílat nové články do e-mailu. Váš kontaktní email bude použit pouze za účelem zasílání našeho newsletteru, nebude předáván žádnému dalšímu subjektu. Zasílání můžete kdykoli ukončit kliknutím na link ve zprávě, kterou Vám bude newsletter doručen.