Kde se dobře najíst v Beskydech a na Šumavě

Kde se dobře najíst v Beskydech a na Šumavě

Send by e-mail
  • Potřebujete při výletech po horách cíl v podobě restaurace? Vybírat můžete v našem seznamu certifikovaných restaurací  a zde si můžete přečíst tipy navíc!
     
    Beskydy
     
    Kyčerka
    Hospoda Kyčerka ve Velkých Karlovicích servíruje tradiční valašská jídla. Součástí podniku je udírna, kam se můžete jít občerstvit rovnou z lyžařského svahu. “Naši uzenáři tu udijá plece, krky, kýty, žebra. K vinečku, pivu či slivovici si možete zakusnuť aj čerstvě vyuzené oštěpky, sýry v pančoše, nebo parenicu, Z udírny sa na vás zasmějů jemně vyuzené ryba z našich potoků aj vzdálených moří,” píše se na webu restaurace.   
     
    Fojtka
    Do objektu bývalého fojtství v Hutisku –Solanec se sice nedá dojet rovnou na lyžích, ale za odbočku po lyžování tahle valašská koliba stojí. Šéfkuchař má zkušenosti z Rakouska a Německa a velký zájem o českou kuchyni založenou na vlastním výběru čerstvých surovin a vlastnoručně vypěstovaných bylinkách. Každé úterý se udí domácí slanina a v pátek domácí klobásy. Příjemnou a útulnou atmosféru celého místa doplňuje ohrada s ovečkami nedaleko venkovního posezení nebo vyřezávané včelíny z kmenů stromů.

    Šumava
     
    Blue
    Restaurace Blue je součástí resortu Amenity na Lipně. Tento moderní podnik se hodí spíš na večeři po lyžování  Vaří tu z místních surovin jídla z celého světa – v menu je jihočeská kulajda, burgery i italské risotto. Mají výborné domácí limonády!


     
    Černý vlk
    Rodinná restaurace penzionu Černý vlk na Kvildě nabízí  podomácku připravovaná jídla klasické české kuchyně. Nepoužívají polotovary, ani jiné podobné „zlepšováky”. V restauraci se můžete zahřát u kachlových kamen nebo jen posedět u čepovaného piva Bernard. Doporučujeme ochutnat třeba česnečku s opečeným chlebem a strouhaným sýrem, domácí borůvkové knedlíky se šlehačkou či kysanou smetanou nebo moravského vrabce s bramborovým knedlíkem.
     
    U Zlomené lyže
    V Železné Rudě stojí za návštěvu restaurace sídlící v druhém nejstarším místním domě. U Zlomené lyže dostanete obyčejná, podomácku připravovaná jídla, na kterých si pochutnáte – tlačenku, utopence, řízky, grilovaného pstruha, šopský salát...

    postup

    Doba přípravy

    Doba přípravy
    -
    Doba vaření
    -

    Počet porcí

    -

    Ingredience

    Přihlásit k odběru newsletteru

    Přihlašte se k odběru newsletteru a budeme Vám pravidelně zasílat nové články do e-mailu. Váš kontaktní email bude použit pouze za účelem zasílání našeho newsletteru, nebude předáván žádnému dalšímu subjektu. Zasílání můžete kdykoli ukončit kliknutím na link ve zprávě, kterou Vám bude newsletter doručen.