Jaro v české kuchyni

Jaro v české kuchyni

Send by e-mail
  • Po zimě tíhne každý k lehčím a zdravějším jídlům, zvláště, když se začíná na pultech i na zahradách objevovat první jarní zelenina. Jakou zeleninu zařadit na jídelní lístek? Vyhledávanou jarní lahůdkou je samozřejmě chřest, který má ale velmi krátkou sezonu, ta trvá od dubna, je-li teplé jaro a končí na svátek svatého Jana, 24. června. Je proto třeba si ho co nejdříve, a hlavně co nejvíce užít a jíst ho jako přílohu, polévku, součást salátů nebo jen tak s rozpuštěným máslem. Do české jarní kuchyně již po staletí patří také kedlubna, kterou i Apicius ve své nejstarší kuchařské knize světa zařadil na nejpřednější místo mezi zeleninou. Zadělávaná kedlubna, plněná kedlubna, kedlubnové zelí i kedlubnová polévka nechyběla u nás na talíři šlechty ani v jídelníčku těch nejchudších.

    A zde najdete dva recepty:
    http://www.czechspecials.cz/recepty/prilohy/kedlubnove-zeli 


    http://www.czechspecials.cz/recepty/polevky/chrestovy-krem  

    postup

    Doba přípravy

    Doba přípravy
    -
    Doba vaření
    -

    Počet porcí

    -

    Ingredience

    Přihlásit k odběru newsletteru

    Přihlašte se k odběru newsletteru a budeme Vám pravidelně zasílat nové články do e-mailu. Váš kontaktní email bude použit pouze za účelem zasílání našeho newsletteru, nebude předáván žádnému dalšímu subjektu. Zasílání můžete kdykoli ukončit kliknutím na link ve zprávě, kterou Vám bude newsletter doručen.