Česká kávová kultura na vzestupu

Česká kávová kultura na vzestupu

Send by e-mail
  • Ačkoliv se úroveň kávové kultury v Česku v posledních letech postupně zlepšuje, častým nešvarem, který bohužel přetrvává v mnoha českých restauracích i kavárnách, je elementární neznalost. Ta se projevuje ve špatném pojmenování kávy, ale i její nesprávné přípravě. Espresso musí splňovat pevně stanovená kritéria a neexistuje ve variantách „velké“ ani „malé“, v Česku navíc s oblibou označované jako „piccolo“. Tento název, který je českým výmyslem, najdete v nápojových lístcích restaurací až překvapivě často. Více o tom, jak má (i jak rozhodně nemá) vypadat skutečné espresso, se dozvíte na stránkách iniciativy Piccolo neexistuje. Napříč republikou dnes již ale najdete také řadu kaváren, které nabízejí čerstvou výběrovou kávu nejvyšší kvality. Ta často pochází z lokálních pražíren. Mezi vyhlášené české pražírny patří například Mamacoffee – první fairtrade pražírna ve střední Evropě, Doubleshot, Coffee Source či rodinná pražírna Coffeespot. Nadcházející víkend 15. a 16. listopadu budete mít jedinečnou možnost ochutnat kávu z těchto i dalších pražíren a dozvědět se mnoho zajímavostí o kávové kultuře. V Holešovické tržnici v Praze se totiž uskuteční již třetí ročník Prague Coffee festivalu, jehož program je určen všem milovníkům kávy, laikům i profesionálním baristům.

    postup

    Doba přípravy

    Doba přípravy
    -
    Doba vaření
    -

    Počet porcí

    -

    Ingredience

    Přihlásit k odběru newsletteru

    Přihlašte se k odběru newsletteru a budeme Vám pravidelně zasílat nové články do e-mailu. Váš kontaktní email bude použit pouze za účelem zasílání našeho newsletteru, nebude předáván žádnému dalšímu subjektu. Zasílání můžete kdykoli ukončit kliknutím na link ve zprávě, kterou Vám bude newsletter doručen.