Červené ředkvičky – pikantní chuť plná vitamínů
Červené ředkvičky – pikantní chuť plná vitamínů
V červnu vrcholí sezóna v Česku pěstovaných červených ředkviček. Tato půvabná kořenová zelenina má široké využití především za syrova ve studené kuchyni, používá se ale i na vaření. Je navíc skvělým zdrojem vitamínů, minerálů a kyselin.
Ředkvičky se výborně hodí do lehkých zeleninových salátů, které v teplých dnech přicházejícího léta jistě přijdou vhod. Chuť salátů dokážou příjemně ozvláštnit svou typickou štiplavostí. Síla pálivé chuti ale závisí především na počasí v průběhu pěstování. Některé svou pikantnost zcela ztratí a jsou spíše vodnaté.
Výborně vyniknou čerstvé ředkvičky například v jednoduchém salátu s rukolou a polníčkem, křepelčími vajíčky uvařenými natvrdo a se zálivkou z olivového oleje, hrubozrnné hořčice, medu a majonézy. Zaručeně nejlehčím receptem, který překvapuje svou lahodností, je pak chléb s máslem a troškou soli, na nějž ředkvičky nakrájíme na jemné plátky. Pochoutka je hotova během chvíle. Ochutnejte a kouzlu českých ředkviček jistě propadnete.
Doba přípravy
- Doba přípravy
- -
- Doba vaření
- -
Počet porcí
-
Přihlásit k odběru newsletteru
Přihlašte se k odběru newsletteru a budeme Vám pravidelně zasílat nové články do e-mailu. Váš kontaktní email bude použit pouze za účelem zasílání našeho newsletteru, nebude předáván žádnému dalšímu subjektu. Zasílání můžete kdykoli ukončit kliknutím na link ve zprávě, kterou Vám bude newsletter doručen.