7 tipů na perfektní prvomájovou večeři
7 tipů na perfektní prvomájovou večeři
- Máj je lásky čas a láska, jak známo, prochází žaludkem a proto vám přinášíme několik žhavých tipů na strávení nejen prvomájového večera.
Romantika v zámku i v podzámčí
Den plný romantiky můžete zahájit procházkou v krásném Průhonickém parku. Poté vezměte svoji drahou polovičku do restaurace Pod Zámkem. Ta skutečně stojí pod zámkem a zvenčí nenápadná budova vás mile překvapí svým moderním interiérem. Pochutnat si zde můžete na kachní paštice, kulajdě, jehněčím filetu s tymiánovým džusem nebo na čerstvé rybce. Královský zážitek završíte jahodami se zmrzlinou a šlehačkou.
Pokud se vydáte na sever Čech, určitě neopomeňte navštívit bývalý výletní zámeček, dnes hotel a restauraci Větruše v Ústí nad Labem. Romantická je již samotná cesta k hotelu, pro níž je ideální využít místní lanovku. Nechce se zlákat širokou nabídkou chutí, od několikrát oceněné svíčkové přes ryby až po zvěřinové speciality a jako sladkou tečku si můžete dopřát třeba horkou čokoládu se zmrzlinou.
Pokud na prvomájový večer hledáte něco mimořádného v hlavním městě, je Chateau Saint Havel tím správným místem. Zámek společně s rybníkem a parkem tvoří tichou oázu téměř v srdci velkoměsta. Celý prodloužený víkend si zde můžete pochutnat na speciálním menu.
Zámek Liblice, ležící u Mělníka, přímo svádí k romantickým procházkám v zámecké oboře. Zde si můžete dopřát piknikové menu skládající se z mnoha lahůdek včetně lahve sektu. Vášnivý rybáři si zde mohou zapůjčit pruty a zkusit štěstí na místním jezírku. Pokud tato činnost není pro dámy dostatečně romantická, nabízí zde i zapůjčení deskových her.
Romantika v přírodě
Vydejte se na výlet do malebných Beskyd do hotelu Lanterna, který jde na romantiku zase trochu jinak. Na první květen si připravili degustační podvečer zasvěcený ochutnávce pokrmů s afrodiziakálními účinky.
V Pošumaví, nedaleko Sušice, se nachází Zámek Hrádek a zve k příjemnému posezení v renesančních sálech a saloncích. Zde doporučujeme ochutnat jelení paštiku s marinovanou hruškou, dále pstruha vyuzeného na bukovém dřevu a jako dezert bramborové placky se švestkovými povidly, mákem a cukrem.
Jakub restaurant v historickém centru Českého Krumlova ctí jihočeské tradice. Kromě stylových prostor vám tu nabídnou vybrané menu s nabídkou ryb a vinný lístek plný kvalitních moravských vín.
Letošní květnový svátek zamilovaných může být pro vás oba nezapomenutelný. Kytku tentokrát přidejte jako třešničku na dortu a už rezervujte nějakou moc dobrou večeři. Určitě nebudete litovat.
Foto: Štěpán Vrzala, Alena Hrbková, Lukáš Růžek
Doba přípravy
- Doba přípravy
- -
- Doba vaření
- -
Počet porcí
-
Přihlásit k odběru newsletteru
Přihlašte se k odběru newsletteru a budeme Vám pravidelně zasílat nové články do e-mailu. Váš kontaktní email bude použit pouze za účelem zasílání našeho newsletteru, nebude předáván žádnému dalšímu subjektu. Zasílání můžete kdykoli ukončit kliknutím na link ve zprávě, kterou Vám bude newsletter doručen.