Uplynulé události

Slavnosti lesních plodů

Send by e-mail
  • Houby - plody lesa a luk, podivuhodné a zvláštní jsou v české kuchyni již odedávna. Jejich sběr a gastronomická úprava je koníčkem mnoha našich spoluobčanů. Hlavně v době dovolených by mohlo platit úsloví „Co Čech to houbař“. Na rozdíl od Anglie kde o houby rostoucí v lese nikdo ani nezavadí a konzumují se jenom žampiony z velkožampionáren, česká kuchyně se bez lesních hub neobejde.
     
    K lesním plodům samozřejmě patří stejně hojně sbírané maliny, ostružiny, borůvky a brusinky. Ty dovážené z jiných světadílů domácím plodům vůbec nemohou v chuti konkurovat. Na druhé straně maliny a ostružiny pěstované na plantážích v blízkých Břežanech stojí za ochutnání.

    Akce bude probíhat od 10:00 do 16:00 hod.

    více informací zde: www.farmarsketrziste.cz, www.facebook.com/ftpraha

    kde?

  • Farmářské tržiště, náměstí Jiřího z Poděbrad, Praha 3

    kdy?

  • 16.08.2014 - 16.08.2014

    postup

    Doba přípravy

    Doba přípravy
    -
    Doba vaření
    -

    Počet porcí

    -

    Ingredience

    Přihlásit k odběru newsletteru

    Přihlašte se k odběru newsletteru a budeme Vám pravidelně zasílat nové články do e-mailu. Váš kontaktní email bude použit pouze za účelem zasílání našeho newsletteru, nebude předáván žádnému dalšímu subjektu. Zasílání můžete kdykoli ukončit kliknutím na link ve zprávě, kterou Vám bude newsletter doručen.