Krkonošský oukrop

Krkonošský oukrop
Send by e-mail

Doba přípravy

Doba přípravy
5 min.
Doba vaření
5 min.

Počet porcí

4

Ingredience

  • máslo
    kmín
    sůl
    česnek majoránka
    pažitka
    voda
    Časově nenáročná polévka s česnekem, vhodná jako rychlá večeře, má v sobě kouzlo krkonošských pohádek.

postup

  • Dáme vařit vodu, do vody přisypeme kmín a chvíli povaříme. Než se nám kmín povaří, dáme do každého polévkového talíře 1 prolisovaný stroužek česneku (nebo více - podle chuti), špetku soli, kousek másla a krajíc chleba natrhaný na kousky. Pak vše v talíři zalijeme kmínovou vodou a posypeme čerstvou majoránkou a pažitkou.

Přihlásit k odběru newsletteru

Přihlašte se k odběru newsletteru a budeme Vám pravidelně zasílat nové články do e-mailu. Váš kontaktní email bude použit pouze za účelem zasílání našeho newsletteru, nebude předáván žádnému dalšímu subjektu. Zasílání můžete kdykoli ukončit kliknutím na link ve zprávě, kterou Vám bude newsletter doručen.