Krkonošské zelníky

Krkonošské zelníky
Send by e-mail

Doba přípravy

Doba přípravy
20 min.
Doba vaření
15 min.

Počet porcí

10

Ingredience

    • 500 g hladké mouky
    • 150 g sádla
    • 400 g kysaného zelí,vymačkaného a pokrájeného
    • 2 vejce, jedno rozšlehané
    • hrst čerstvě nasekané majoránky
    • sůl
    Zelné placky zvané zelníky najdeme v české regionální kuchyni v mnoha podobách. Někde se dělají z bramborového těsta,  v Krkonoších jen z mouky a vajec. nesmí však chybět kysané zelí!

postup

  • Na vále zpracujeme mouku se sádlem, zelím a jedním vejcem. Vyválíme placku asi půl centimetru silnou. Placku válečkem přeneseme na plech, nakrájejíme na čtverečky, a ty potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme majoránkou. Pečeme při 200 stupních do zlatohněda. Čtverečky pak od sebe oddělíme nožem.

Přihlásit k odběru newsletteru

Přihlašte se k odběru newsletteru a budeme Vám pravidelně zasílat nové články do e-mailu. Váš kontaktní email bude použit pouze za účelem zasílání našeho newsletteru, nebude předáván žádnému dalšímu subjektu. Zasílání můžete kdykoli ukončit kliknutím na link ve zprávě, kterou Vám bude newsletter doručen.