Vařené filátko ze pstruha se studenou koprovou omáčkou

Vařené filátko ze pstruha se studenou koprovou omáčkou
Send by e-mail

Doba přípravy

Doba přípravy
30
Doba vaření
10

Počet porcí

2

Ingredience

    • 2 pstruzi á 200–220 g
    • 150 ml bílého vína
    • kořenová zelenina
    • 100 ml vody
    • divoké koření
    • sůl

    omáčka

    • 4 lžíce majonézy
    • 4 lžíce kysané smetany
    • sůl
    • cukr
    • kopr

    příloha

    • vařené brambory s petrželkou

    Průzračné horské bystřiny a potoky dříve pstruhy jen oplývaly, není tedy divu, že i v Krkonoších má tato ryba své tradiční způsoby úpravy. Stažení z kůže a vykostění sice vyžaduje trošku práce, nicméně hotový pokrm z křehkých filátek vám čas strávený v kuchyni dokonale vynahradí.

postup

  • Řádně vykuchané a opláchnuté pstruhy podélně prořízneme. Zbavíme kostí a kůže. Nakrájenou kořenovou zeleninu vložíme do kastrůlku s vínem a vodou, solí a divokým kořením. Krátce povaříme. Poté přidáme pstruží filátka, která zvolna vaříme 3–4 minuty. Uvařená filátka se zeleninou klademe na talíře, podáváme k nim vařené brambory s petrželkou a studenou omáčku připravenou z majonézy, kysané smetany, soli, malého množství cukru a jemně nakrájeného čerstvého kopru.

Přihlásit k odběru newsletteru

Přihlašte se k odběru newsletteru a budeme Vám pravidelně zasílat nové články do e-mailu. Váš kontaktní email bude použit pouze za účelem zasílání našeho newsletteru, nebude předáván žádnému dalšímu subjektu. Zasílání můžete kdykoli ukončit kliknutím na link ve zprávě, kterou Vám bude newsletter doručen.