Vajíčkový salát

Vajíčkový salát
Send by e-mail

Doba přípravy

Doba přípravy
20 minut
Doba vaření
10 minut

Počet porcí

6

Ingredience

    • 6 ks vajec natvrdo
    • 1 ks větší cibule
    • 250 ml majonézy
    • 5 ks sterilovaných okurek
    • sůl, bílý pepř
    • plnotučná hořčice
    • nálev z  okurek
    Vajíčkový salát, který můžeme použít jako malý předkrm s bílým pečivem,  nebo i jako pomazánku, se dělá hlavně po Velikonocích, pokud zbývají vařená vajíčka.  Do jedné varianty se přidávají i uvařené brambory, pak je to i vydatná studená večeře. 

postup

  • Uvařte si vejce na tvrdo a nechte vychladnout, pak oloupejte.Vajíčka i okurky pokrájejte na menší kostičky, cibuli najemno. Smíchejte je v míse s majonézou a dochuťte pár lžícemi láku z okurek, hořčicí, solí a pepřem. Nechte pár hodin uležet a vychladit v lednici a podávejte s bílým pečivem

Přihlásit k odběru newsletteru

Přihlašte se k odběru newsletteru a budeme Vám pravidelně zasílat nové články do e-mailu. Váš kontaktní email bude použit pouze za účelem zasílání našeho newsletteru, nebude předáván žádnému dalšímu subjektu. Zasílání můžete kdykoli ukončit kliknutím na link ve zprávě, kterou Vám bude newsletter doručen.