Šunková rolka s křenovou šlehačkou

Šunková rolka s křenovou šlehačkou
Send by e-mail

Doba přípravy

Doba přípravy
20 minut
Doba vaření

Počet porcí

4

Ingredience

  • 8 ks tenkých plátků šunky
    1/4 l smetany ke šlehání
    30-40 g strouhaného křenu
    špetka bílého pepře
    citrónová šťáva
    moučkový cukr
    sůl
     
    Jedinečným svátečním předkrmem je šunková rolka s křenovou šlehačkou. Tato ryze česká specialita zahrnuje dva dávné české unikáty-vepřovou „pražskou“ šunku a čerstvý křen. Spolu s čerstvě vyšlehanou, samozřejmě jen tou “pravou “šlehačkou, je vynikajícím úvodem do svatebního, nebo  svátečního hodování.
     

postup

    1. Křen nastrouhejte najemno a přidejte k němu pár kapek citronu.
    2. Ze smetany vyšlehejte pevnou šlehačku a poté ji promíchejte s křenem.
    3. Šlehačku dochuťte cukrem, solí a pepřem podle vlastní chuti.
    Ze šunky zamotejte rolky, nebo kornoutky. Každou rolku naplňte šlehačkou pomocí zdobícího sáčku a ještě ozdobte strouhaným křenem. Podávejte 2 kusy na porci.

Přihlásit k odběru newsletteru

Přihlašte se k odběru newsletteru a budeme Vám pravidelně zasílat nové články do e-mailu. Váš kontaktní email bude použit pouze za účelem zasílání našeho newsletteru, nebude předáván žádnému dalšímu subjektu. Zasílání můžete kdykoli ukončit kliknutím na link ve zprávě, kterou Vám bude newsletter doručen.