Špetrnky

Špetrnky
Send by e-mail

Doba přípravy

Doba přípravy
10 minut
Doba vaření
10 minut

Počet porcí

4

Ingredience

    • 2 - 3 rohlíky (nejlépe tmavé)
    • 16 - 20 plátků libové slaniny
    • sladká paprika
    • 12 sušených švestek nebo 6 čerstvých.

    Přivezli jste si z toulek po Valašsku vizovickou slivovici a chystáte se s ní uctít hosty? Pak určitě přijdou vhod špetrnky, které k ní neodmyslitelně patří. Chuťovky zahalené v křupavém kabátku z libové slaniny mají stejný základ jako tradiční destilát - švestky. Lépe ladící dvojici byste těžko hledali! Regionální specialita ze střední Moravy.
     

postup

  • Rohlíky nakrájíme na kolečka. Na každé kolečko položíme sušenou švestku (možno i půlky čerstvých švestek), zabalenou v tenkém plátku libové slaniny. Špetrnky dáme na plech a prudce zapečeme. Poté před podáváním lehce posypeme sladkou paprikou. Pokud kolečka z rohlíků nejdříve nasucho opečete, nemusíte již špetrnky zapékat.

Přihlásit k odběru newsletteru

Přihlašte se k odběru newsletteru a budeme Vám pravidelně zasílat nové články do e-mailu. Váš kontaktní email bude použit pouze za účelem zasílání našeho newsletteru, nebude předáván žádnému dalšímu subjektu. Zasílání můžete kdykoli ukončit kliknutím na link ve zprávě, kterou Vám bude newsletter doručen.