Zvěřinová polévka s knedlíčky nebo noky

 Zvěřinová polévka s knedlíčky nebo noky
Send by e-mail

Doba přípravy

Doba přípravy
30 minut
Doba vaření
60 minut

Počet porcí

4

Ingredience

    • 400 g zvěřinového masa s kostí (krk, pupky, žebra)
    • 80 - 100 g kořenové zeleniny
    • 1 malá cibule
    • celý pepř
    • 1 vejce
    • 1 lžíce hrubé mouky
    • 1/2 žemle
    • petrželka
    • muškátový oříšek
    • sůl
    Zvěřina je lehce stravitelná a obsahuje minimum tuků. Možná i proto prožívá v české kuchyni renesanci. Nastal tedy čas oprášit recepturu našich babiček na výtečný a silný polévkový vývar. Uvařené maso z něj použijete na vytvoření lahodných knedlíčků dochucených petrželkou a muškátovým oříškem. Tato regionální specialita pochází z okolí západočeských lázní.
     

postup

  • Postup:
    Opláchnuté zvěřinové maso vložíme do osolené vody s celým pepřem a překrojenou cibulí.
    Zvolna vaříme doměkka. Vývar přecedíme.Uvařené maso zbavíme kostí a pomeleme najemno.
    Přidáme vejce, hrubou mouku, na drobné kostičky nakrájenou žemli, najemno nasekanou petrželku
    a malé množství nastrouhaného muškátového oříšku. Zamícháme a vytvoříme malé knedlíčky nebo
    nočky. Přecezený vývar přivedeme do varu, vložíme na jemné nudličky nakrájenou kořenovou
    zeleninu a připravené knedlíčky či nočky. Zvolna povaříme.

Přihlásit k odběru newsletteru

Přihlašte se k odběru newsletteru a budeme Vám pravidelně zasílat nové články do e-mailu. Váš kontaktní email bude použit pouze za účelem zasílání našeho newsletteru, nebude předáván žádnému dalšímu subjektu. Zasílání můžete kdykoli ukončit kliknutím na link ve zprávě, kterou Vám bude newsletter doručen.