Vývar s petrželovým kapáním

Vývar s petrželovým kapáním
Send by e-mail

Doba přípravy

Doba přípravy
20 minut
Doba vaření
120 minut

Počet porcí

4

Ingredience

    • 250 g předního hovězího masa
    • 100-120 g kořenové zeleniny
    • 1 malá cibule
    • celý pepř
    • sůl
    • 150 ml mléka
    • 1 - 2 vejce
    • 100 - 120 g polohrubé mouky
    • 1 lžíce oleje
    • 1 lžíce nasekané petrželové natě
    Máte-li rádi polévky se zavářkou, tenhle recept si vás obtočí kolem prstu. Nebo spíš kolem dutiny ústní zaplavené lahodnou vlnou poctivého hovězího vývaru, na níž se poveze petrželkové kapání? Ať je to tak, či onak, určitě si vyslouží zápis do vaší rodinné kuchařky! Tato polévka je regionální specialitou z okolí Prahy.
     

postup

  • Do hrnce se studenou osolenou vodou vložíme maso. Zvolna zavaříme a sebereme tmavou pěnu. Přidáme celý pepř, kořenovou zeleninu a cibuli. Zvolna vaříme doměkka. Vývar přecedíme. Do misky nalijeme mléko, přidáme vejce, najemno nasekanou petrželku, sůl, olej a mouku. Zlehka zamícháme. V kastrolku přivedeme osolenou vodu k varu a přes cedník nebo obrácené hrubé struhadlo směs zlehka prolisujeme. Krátce povaříme a připravené kapání vkládáme do vývaru.

Přihlásit k odběru newsletteru

Přihlašte se k odběru newsletteru a budeme Vám pravidelně zasílat nové články do e-mailu. Váš kontaktní email bude použit pouze za účelem zasílání našeho newsletteru, nebude předáván žádnému dalšímu subjektu. Zasílání můžete kdykoli ukončit kliknutím na link ve zprávě, kterou Vám bude newsletter doručen.