Pajšlouka z králíka

Pajšlouka z králíka
Send by e-mail

Doba přípravy

Doba přípravy
15 minut
Doba vaření
45 minut

Počet porcí

4-6

Ingredience

    • 650 g vnitřností z králíka
    • 1,5 l vývaru z králíka
    • 100 g másla
    • 200 ml šlehačky
    • 100 g hladké mouky
    • 100 g mrkve
    • 80 g celeru
    • 50 g petržele
    • 10 kuliček celého pepře
    • 3 kuličky nového koření
    • bobkový list
    • ocet
    • sůl

    Výborná sytá polévka z králičího vývaru a vnitřností. Tato polévka je regionální specialita z Krkonoš.
     

postup

  • Připravíme si vývar z králíka, pepře a nového koření. Uvařený pajšl a koření vyjmeme. Na másle orestujeme nastrouhanou kořenovou zeleninu a přidáme povařit do vývaru. Vývar posléze zahustíme šlehačkou s rozšlehanou hladkou moukou. Mezitím pajšl rozkrájíme na nudličky a znovu vše necháme společně povařit ve vývaru. Polévku dochutíme solí a octem.

Přihlásit k odběru newsletteru

Přihlašte se k odběru newsletteru a budeme Vám pravidelně zasílat nové články do e-mailu. Váš kontaktní email bude použit pouze za účelem zasílání našeho newsletteru, nebude předáván žádnému dalšímu subjektu. Zasílání můžete kdykoli ukončit kliknutím na link ve zprávě, kterou Vám bude newsletter doručen.