Ovocná polévka Rambulice

Ovocná polévka Rambulice
Send by e-mail

Doba přípravy

Doba přípravy
10 minut
Doba vaření
30 minut

Počet porcí

4-6

Ingredience

    • 1 l vody
    • 25 - 50 dkg ovoce
    • 0,25 l mléka nebo 0,25 l husté kysané smetany
    • 1 lžíce bramborového škrobu
    • badyán
    • skořice
    • piškot
    • cukr

    Ovocná polévka je na jídelníčcích českých restaurcí spíš vzácností,tato sezonní specialita z Českého ráje  určitě zachutná dětem i dospělým.
     

postup

  • Omyté a očištěné ovoce nakrájíme (jablka a hrušky oloupeme, zbavíme jádřinců, švestky jen vypeckujeme a rozpůlíme) a dáme vařit do vody ochucené špetkou soli, badyánem a skořicí. Když je ovoce rozvařené, podle chuti osladíme a zahustíme zátřepkou, kterou připravíme ze sladkého mléka nebo kysané smetany smíchané se lžičkou bramborového škrobu. Podáváme se sladkým piškotem.

Přihlásit k odběru newsletteru

Přihlašte se k odběru newsletteru a budeme Vám pravidelně zasílat nové články do e-mailu. Váš kontaktní email bude použit pouze za účelem zasílání našeho newsletteru, nebude předáván žádnému dalšímu subjektu. Zasílání můžete kdykoli ukončit kliknutím na link ve zprávě, kterou Vám bude newsletter doručen.