Mrkvová polévka

Mrkvová polévka
Send by e-mail

Doba přípravy

Doba přípravy
10 minut
Doba vaření
40 minut

Počet porcí

6

Ingredience

  • 800 g mrkve
    200 g cibule
    50 cl oleje
    Sůl, pepř, chilli nebo cca 0,5 cm zázvoru (nemusí být)
    1,8 l zeleninového vývaru
    Pažitka nebo nať zelené cibulky
     
    Mrkev nikdy nechyběla v zásobách žádné české hospodyně. Krémové polévky byly vždy oblíbené a tato z mrkve se vařila tam, kde se nedařilo dýním, to znamená hlavně v horských oblastech.
     
     

postup

  • Mrkev očistíme a nakrájíme na slabá kolečka, cibuli nakrájíme najemno a vše na oleji restujeme do zkaramelizování mrkve, pak osolíme a opepříme. Zalijeme vývarem a vaříme, dokud není mrkev měkká. Pak rozmixujeme ponorným mixerem a několik minut provaříme. Dochutíme, pokud je polévka moc sladká ochutíme špetkou chilli nebo strouhaným zázvorem. Můžeme zjemnit sladkou nebo zakysanou smetanou. Jednotlivé porce ozdobíme nakrájenou pažitkou nebo zelenou cibulkou.
     

Přihlásit k odběru newsletteru

Přihlašte se k odběru newsletteru a budeme Vám pravidelně zasílat nové články do e-mailu. Váš kontaktní email bude použit pouze za účelem zasílání našeho newsletteru, nebude předáván žádnému dalšímu subjektu. Zasílání můžete kdykoli ukončit kliknutím na link ve zprávě, kterou Vám bude newsletter doručen.