Morkové polévkové knedlíčky

Morkové polévkové knedlíčky
Send by e-mail

Doba přípravy

Doba přípravy
30 minut
Doba vaření
3 minuty

Počet porcí

4

Ingredience

  • 100 g morku  vydlabaného z  hovězích kostí
    1 vejce
    100 ml mléka
    150 g krájené housky bez kůrky
    50 g strouhanky
    sůl, pepř
    muškátový květ
    Lahodná specialita z morku hovězích kostí nadchne v polévce každého labužníka.

postup

  • Housku nakrájíme na malé kostičky a pokropíme mlékem. Morek utřeme se žloutkem, osolíme, opepříme a přidáme špetku muškátového květu. Vyšleháme bílek na tuhý sníh. Housku smícháme s morkem, přidáme strouhanku a velmi opatrně vmícháme sníh z bílků. Vytvarujeme malé knedlíčky a zavářime je cca 2-3 minuty do vroucího vývaru,

Přihlásit k odběru newsletteru

Přihlašte se k odběru newsletteru a budeme Vám pravidelně zasílat nové články do e-mailu. Váš kontaktní email bude použit pouze za účelem zasílání našeho newsletteru, nebude předáván žádnému dalšímu subjektu. Zasílání můžete kdykoli ukončit kliknutím na link ve zprávě, kterou Vám bude newsletter doručen.