Moravská cibulačka s uzeným masem

Moravská cibulačka s uzeným masem
Send by e-mail

Doba přípravy

Doba přípravy
10 minut
Doba vaření
20 minut

Počet porcí

4

Ingredience

    • 800 g vývaru
    • 100 g bílého vína
    • 150 g cibule
    • 80 g oleje
    • čerstvý pepř
    • 80g uzeného masa
    • pažitka
    Také jste slyšeli, že cibulová polévka pochází z Francie? Kdo ví. Možná její recepturu zanechal švarné moravské hospodyňce některý z Napoleonových vojáků, když táhnul z bitvy u Slavkova. A možná, že si tenhle jednoduchý pokrm vymysleli místní už dávno předtím. Důležité je, že chutná pořád stejně dobře! Tato polévka je regionální specialitou z jižní Moravy.
     

postup

  • Na oleji orestujeme na klínky nakrájenou cibuli. Přidáme čerstvý pepř a zalijeme vínem a vývarem. Krátce povaříme. Při servírování do polévky přidáme orestované nakrájené uzené maso a nasekanou pažitku.

Přihlásit k odběru newsletteru

Přihlašte se k odběru newsletteru a budeme Vám pravidelně zasílat nové články do e-mailu. Váš kontaktní email bude použit pouze za účelem zasílání našeho newsletteru, nebude předáván žádnému dalšímu subjektu. Zasílání můžete kdykoli ukončit kliknutím na link ve zprávě, kterou Vám bude newsletter doručen.