Kapustová polévka

Kapustová polévka
Send by e-mail

Doba přípravy

Doba přípravy
10 minut
Doba vaření
30 minut

Počet porcí

4-6

Ingredience

    • 600 g kapusty (může být i růžičková)
    • 250 g čerstvých hub (hříbky, směs nebo žampiony)
    • 1 cibule
    • 80 g oleje nebo sádla
    • 750 ml drůbežího vývaru
    • 200 ml smetany
    • sůl
    • mletý pepř
    • stroužek česneku
    • petrželka
    příloha
    • chléb nebo bílé pečivo
    Polévka je grunt a v drsných horách to platí dvojnásob. Před výšlapem za krásami zdejšího kraje se určitě posilněte horkou lahůdkou, v níž hlavní roli hraje kapusta zdrsněná česnekem a následně zase zjemněná smetanou. A protože jsme v lesích, rozhodně nesmějí chybět čerstvé houby. Tato polévka je specialitou severozápadních Čech.
     

postup

  • Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno a na tuku ji necháme zesklovatět. Přidáme očištěnou, na nudličky nakrájenou kapustu a na plátky nakrájené houby. Krátce orestujeme. Poté zalijeme vývarem, osolíme, opepříme, přidáme utřený česnek a povaříme. Na závěr zalijeme smetanou a po cca 2 minutách vypneme. Před podáváním posypeme najemno nasekanou petrželkou.

Přihlásit k odběru newsletteru

Přihlašte se k odběru newsletteru a budeme Vám pravidelně zasílat nové články do e-mailu. Váš kontaktní email bude použit pouze za účelem zasílání našeho newsletteru, nebude předáván žádnému dalšímu subjektu. Zasílání můžete kdykoli ukončit kliknutím na link ve zprávě, kterou Vám bude newsletter doručen.