Játrové knedlíčky

Játrové knedlíčky
Send by e-mail

Doba přípravy

Doba přípravy
20
Doba vaření
5

Počet porcí

8 kusů

Ingredience

  • 100 g syrových jater (hovězích nebo drůbežích
    1 vejce
    1 stroužek česneku
    špetka majoránky
    sůl
    pepř
    strouhanka na zahuštění 
     
    Játrové knedlíčky patří nejen do svatební polévky, ale i do každého svátečního hovězího nebo drůběžího vývaru.

postup

  • Játra zbavíme žilek,nakrájíme a umeleme, osolíme, opepříme, přidáme majoránku, lisovaný česnek, vejce a přidáváme strouhanku dokud není těsto dostatčně husté, aby šlo tvarovat do podoby malých kulatých knedlíčků. Knedlíčky dáme do vroucí vody a ihned stáhneme teplotu tak, aby se knedlíčky prudce nevařily. Voda musí jen mírně probublávat, jinak budou knedlíčky tvrdé.

Přihlásit k odběru newsletteru

Přihlašte se k odběru newsletteru a budeme Vám pravidelně zasílat nové články do e-mailu. Váš kontaktní email bude použit pouze za účelem zasílání našeho newsletteru, nebude předáván žádnému dalšímu subjektu. Zasílání můžete kdykoli ukončit kliknutím na link ve zprávě, kterou Vám bude newsletter doručen.