Hrstková polévka (Trošková) z Hané

Hrstková polévka (Trošková) z Hané
Send by e-mail

Doba přípravy

Doba přípravy
10 minut
Doba vaření
30 minut

Počet porcí

4

Ingredience

    • 50 g hrachu
    • 50 g fazolí
    • 50 g čočky
    • 50 g krup
    • 50g kořenové zeleniny
    • jíška z 30 g sádla a 30 g hladké mouky
    • 1 l vody
    • sůl
    • cibule
    • majoránka
    • česnek
    Hustá luštěninová polévka zasytí jako hlavní chod, její příprava je ale podstatně kratší. Stačí si jen večer vzpomenout a namočit luštěniny, aby byly na druhý den připravené k rychlému uvaření. Tato polévka je regionální specialitou střední Moravy.
     

postup

  • Večer si namočíme všechny luštěniny a druhý den je uvaříme v téže vodě s kroupami do změknutí. Před dovařením polévky přidáme strouhanou kořenovou zeleninu a cibuli. Polévku zahustíme jíškou a okořeníme majoránkou a česnekem. Osolíme podle chuti

Přihlásit k odběru newsletteru

Přihlašte se k odběru newsletteru a budeme Vám pravidelně zasílat nové články do e-mailu. Váš kontaktní email bude použit pouze za účelem zasílání našeho newsletteru, nebude předáván žádnému dalšímu subjektu. Zasílání můžete kdykoli ukončit kliknutím na link ve zprávě, kterou Vám bude newsletter doručen.