Houbová smetanová polévka

Houbová smetanová polévka
Send by e-mail

Doba přípravy

Doba přípravy
10 minut
Doba vaření
30 minut

Počet porcí

4

Ingredience

    • 150 g moučných brambor
    • sůl
    • 2 lžíce tuku
    • 1 malá cibule
    • 200 g směsi čerstvých hub
    • mletý pepř
    • kopr
    • 2 - 3 lžíce kysané smetany
    Východočeská krajina vyzývá k procházkám přírodou a až bude houbová sezóna v plném proudu, určitě se z výletu nevrátíte s prázdným košíkem. Jestli bylo právě po dešti a potřebujete zahřát prokřehlé tělo, tak vám nejspíš přijde vhod vydatná smetanová polévka provoněná čerstvě nasbíranými hříbky.
    Tato polévka je regionální specialitou východních Čech.
     

postup

  • Oškrábané brambory nakrájíme na kostky a vložíme do osolené vody. Zvolna uvaříme doměkka. V kastrolu na tuku osmahneme najemno nakrájenou cibuli, ke které přidáme očištěné pokrájené houby. Osolíme, opepříme a podusíme. Poté přidáme doměkka uvařené brambory, jemně nakrájený kopr, kysanou smetanu. Krátce prohřejeme.

Přihlásit k odběru newsletteru

Přihlašte se k odběru newsletteru a budeme Vám pravidelně zasílat nové články do e-mailu. Váš kontaktní email bude použit pouze za účelem zasílání našeho newsletteru, nebude předáván žádnému dalšímu subjektu. Zasílání můžete kdykoli ukončit kliknutím na link ve zprávě, kterou Vám bude newsletter doručen.