Gulášová polévka

Gulášová polévka
Send by e-mail

Doba přípravy

Doba přípravy
20 minut
Doba vaření
1 hodina

Počet porcí

4

Ingredience

    • 200 g hovězího libového masa
    • 1 velká cibule
    • 100 g sádla nebo slunečnicového oleje
    • 2 lžičky sladké papriky
    • 1 litr hovězího vývaru
    • 50 g hladké mouky
    • sůl a čerstvě mletý pepř
    • po špetce kmínu, pálivé papriky a majoránky
    • 2 stroužky česneku, drceného
    • 150 g brambor
    Na této husté přesnídávkové polévce si pochutnávali  již naši pradědečkové  a mnohdy jim, s čerstvým chlebem a dobře vychlazeným pivem, zcela nahradila  oběd nebo večeři.
     
    Fotografii nám poskytl časopis Apetit, www.apetitonline.cz
     

postup

  • V hrnci na polovině tuku zpěňte najemno nakrájenou cibuli. Přidejte maso nakrájené na malé kostky a 3 minuty opékejte. Zaprašte paprikou, zamíchejte a ihned zalijte polovinou vývaru. Osolte, okořeňte pepřem, kmínem a pálivou paprikou a přiklopené duste téměř doměkka.
     V jiném hrnci zpěňte na zbylém tuku mouku, až zesvětlá, jíšku zalijte zbývajícím zchladlým vývarem a rozšlehejte. Přilijte k základu, přidejte na kostičky nakrájené brambory, česnek, majoránku a za občasného míchání vařte asi 15 minut, až brambory změknou.
    Svěží navinulou chuť získáte, když po paprice a před zalitím vývarem rozmícháte v základu velkou lžíci dobrého rajského protlaku.
     
     

Přihlásit k odběru newsletteru

Přihlašte se k odběru newsletteru a budeme Vám pravidelně zasílat nové články do e-mailu. Váš kontaktní email bude použit pouze za účelem zasílání našeho newsletteru, nebude předáván žádnému dalšímu subjektu. Zasílání můžete kdykoli ukončit kliknutím na link ve zprávě, kterou Vám bude newsletter doručen.