Chřestový krém

Chřestový krém
Send by e-mail

Doba přípravy

Doba přípravy
20 min.
Doba vaření
30 min.

Počet porcí

4

Ingredience

  • 1 kuřecí prso
    asi 250 g čerstvého chřestu
    2 lžíce másla
    1-2 lžíce hladké mouky
    bílý pepř
    muškátový oříšek
    sůl
    1 vaječný žloutek
    asi 125 ml smetany
    pažitka
    Myslíte si, že chřest je exotická rostlina a v tradičním českém jídelníčku tedy nemá co dělat? Nenechte se mýlit. Začal se u nás pěstovat již koncem 18. století, například  na Moravě i v okolí Kralup nad Vltavou. Rostl pod zvony z pálené hlíny a vynikal svou jemností. Přesvědčte se sami, zda je tomu tak i dnes.

postup

  • 1. Kuřecí prso uvaříme zvolna doměkka v osolené vodě. Chřest oloupeme, oddělíme hlavičky a uvaříme jej doměkka. Hlavičky uvaříme zvlášť.

    2. Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, kterou okořeníme, zalijeme vývarem z kuřecích prsíček a vývarem s rozmixovaným chřestem. Dobře povaříme a scedíme.

    3. Do přeceděného krému přidáme nakrájené kuřecí prsíčko, uvařené hlavičky chřestu a přilijeme směs smetany se žloutkem. Při podávání zdobíme najemno nakrájenou pažitkou.

Přihlásit k odběru newsletteru

Přihlašte se k odběru newsletteru a budeme Vám pravidelně zasílat nové články do e-mailu. Váš kontaktní email bude použit pouze za účelem zasílání našeho newsletteru, nebude předáván žádnému dalšímu subjektu. Zasílání můžete kdykoli ukončit kliknutím na link ve zprávě, kterou Vám bude newsletter doručen.