Chlebová polévka se zeleninou

Chlebová polévka se zeleninou
Send by e-mail

Doba přípravy

Doba přípravy
15 minut
Doba vaření
30 minut

Počet porcí

4

Ingredience

    • 150 g kořenové zeleniny
    • 1 malá cibule
    • 1 - 2 lžíce tuku (oleje nebo sádla)
    • 150 g tmavého chleba
    • 750 ml vývaru
    • sůl
    • mletý pepř
    • drcený kmín
    • petrželka
    I když vaše spíž zásobami právě nepřetéká, na tento pokrm určitě doma najdete suroviny vždycky. Postačí vám trocha mrkve, celeru a petržele, masový vývar a pár kousků chleba. Nastrouhané pečivo polévku krásně zahustí a první chod či vydatnou přesnídávku stačí už jen rozdělit do talířů. Tato polévka je regionální specialitou z oblasti severních Čech

postup

  • V kastrolu na tuku zlehka osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli se zeleninou. Přidáme nastrouhaný chléb, zalijeme vývarem (může být i z kostky), osolíme, opepříme, okmínujeme a důkladně promícháme. Hotovou polévku servírujeme s najemno nakrájenou petrželkou.

Přihlásit k odběru newsletteru

Přihlašte se k odběru newsletteru a budeme Vám pravidelně zasílat nové články do e-mailu. Váš kontaktní email bude použit pouze za účelem zasílání našeho newsletteru, nebude předáván žádnému dalšímu subjektu. Zasílání můžete kdykoli ukončit kliknutím na link ve zprávě, kterou Vám bude newsletter doručen.