Smažené švestky

Smažené švestky
Send by e-mail

Doba přípravy

Doba přípravy
30 minut
Doba vaření
30 minut

Počet porcí

6

Ingredience

    • 100 g hladké mouky
    • 1/4 l mléka
    • 50 g droždí
    • 5 cl rumu
    • 20 g vanilkového cukru
    • čerstvé nebo sušené švestky na 6 porcí
    • 50 g mletého cukru
    • 300 g smetany na šlehání
    • olej
    mandle 1 ks na 1 švestku
    Švestky jsou prý nejlepší v tekutém stavu, ale bylo by škoda nevyzkoušet recept, ve kterém se švestky nejdříve marinují, pak smaží a nakonec ještě pokapou rumem. Sladká delikatesa ze severní Moravy.
     

postup

  • Čerstvé nebo sušené švestky pokapeme rumem, plníme mandlí a marinujeme. Vyrobíme lité kynuté těsto, kterým švestku obalíme a vkládáme do rozehřátého oleje a smažíme. Teplé cukrujeme vanilkovým cukrem a pokapeme rumem, zdobíme šlehanou smetanou.

Přihlásit k odběru newsletteru

Přihlašte se k odběru newsletteru a budeme Vám pravidelně zasílat nové články do e-mailu. Váš kontaktní email bude použit pouze za účelem zasílání našeho newsletteru, nebude předáván žádnému dalšímu subjektu. Zasílání můžete kdykoli ukončit kliknutím na link ve zprávě, kterou Vám bude newsletter doručen.