Maková bábovka

Maková bábovka
Send by e-mail

Doba přípravy

Doba přípravy
20 min.
Doba vaření
45 min.

Počet porcí

8-10

Ingredience

  • 125 ml mléka
    mák
    4 lžíce medu
    muškátový oříšek
    10 g vanilkového cukru
    150 g másla
    150 g cukru sůl
    2-4 vejce
    270 g polohrubé mouky
    1 prášek do pečiva
    65 ml smetany
    máslo na vymazání formy
    mouka na vysypání formy
    Sladká dobrota plněná nádivkou z mletého máku se báječně vyjímá na každém svátečním stole. Určitě ji oceníte i ve všední den ke snídani, jako svačinu na rodinném výletě - prostě všude tam, kde se vyskytují mlsná ústa. Škoda jen, že se nedělají větší bábovkové formy...

postup

  • 1. Jemně umletý mák vložíme do kastrolu s mlékem. Přidáme med, trošku nastrouhaného muškátového oříšku a vanilkový cukr. Za občasného míchání dobře povaříme.

    2. Do hrnce vložíme máslo, cukr, špetku soli, vejce a třeme do pěny. Poté přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva a zalijeme smetanou. Promícháme.

    3. Do formy, vytřené syrovým máslem a vysypané moukou, vlijeme poloviční dávku těsta. Na něj vložíme předem uvařený mák a zalijeme zbytkem těsta. Naplněnou formu vložíme do středně vyhřáté trouby a zvolna pečeme 40-45 minut.

Přihlásit k odběru newsletteru

Přihlašte se k odběru newsletteru a budeme Vám pravidelně zasílat nové články do e-mailu. Váš kontaktní email bude použit pouze za účelem zasílání našeho newsletteru, nebude předáván žádnému dalšímu subjektu. Zasílání můžete kdykoli ukončit kliknutím na link ve zprávě, kterou Vám bude newsletter doručen.