Srnčí medailonky pod ořechovou krustou s dušenými jablky a hruškami

Srnčí medailonky pod ořechovou krustou s dušenými jablky a hruškami
Send by e-mail

Doba přípravy

Doba přípravy
30 minut
Doba vaření
20 minut

Počet porcí

4

Ingredience

  • srnčí hřbet
    • 600 g srnčího hřbetu
    • 80 g vlašských a lískových ořechů
    • 80 g másla
    • 20 g strouhanky
    • 30 g oleje
    • 2 snítky tymiánu
    • čerstvě mletý pepř
    • sůl
    dušená jablka s hruškami
    • 400 g jablek
    • 400 g hrušek
    • 100 g hruškové marmelády nebo jablkových povidel
    • 80 g másla
    • 8 hřebíčků
    • 2 kousky celé skořice
    • 40 ml pálenky
    • 50 g medu
    Zvěřina je pro malý obsah tuku považována za velmi dobře stravitelné maso a srnčí se u nás těší vůbec největší oblibě. Milovníci „myslivecké kuchyně“ tento sváteční recept  z Českého ráje určitě ocení.
       

postup

  • srnčí hřbet
    Srnčí nakrájíme na špalíčky, osolíme, opepříme a posypeme sekaným tymiánem (pokud máme sušený, dobře jej mezi prsty rozemneme), promícháme s olejem a necháme odležet (nejlépe přes noc) a poté opečeme z obou stran na oleji. Jemně sekané ořechy smícháme s máslem a strouhankou. Maso na rozpálené pánvi s pár kapkami oleje opečeme, otočíme a na porce masa navršíme ořechovou směs. Plamen zmírníme, přiklopíme poklicí a pozvolna dopékáme.
    dušená jablka s hruškami
    Jablka a hrušky očistíme, nakrájíme na velké kusy a na rozpuštěném másle opečeme. Přidáme marmeládu, koření, promícháme, ochutíme medem a pálenkou (pokud si troufneme, můžeme oflambovat), 2 - 3 minuty podusíme a máme hotovo.

Přihlásit k odběru newsletteru

Přihlašte se k odběru newsletteru a budeme Vám pravidelně zasílat nové články do e-mailu. Váš kontaktní email bude použit pouze za účelem zasílání našeho newsletteru, nebude předáván žádnému dalšímu subjektu. Zasílání můžete kdykoli ukončit kliknutím na link ve zprávě, kterou Vám bude newsletter doručen.