Jelení medailónky se zelím

Jelení medailónky se zelím
Send by e-mail

Doba přípravy

Doba přípravy
30 minut
Doba vaření
30 minut

Počet porcí

4

Ingredience

    • 700 g jelení nebo kančí kýty
    • 2 lžíce oleje
    • mletý pepř
    • drcený jalovec
    • 1 cl jalovcové pálenky
    • 1 malá cibule
    • 150 ml červeného vína
    • 250 ml vývaru
    • 10 g másla
    • sůl
    zelí
    • 1/4 hlávky zelí
    • 1 cibule
    • 40 g másla
    • 2 lžíce brusinkové marmelády
    • 200 ml červeného vína
    sůl
    Může mít něco společného jelen, pálenka a víno? Kdepak, nejde o myslivce posilněného alkoholem, ale o zajímavý recept na přípravu zvěřiny. Jelení steaky oflambujeme na pálence, podlijeme vínem a podáváme s pikantním červeným zelím. Taková kombinace zaručeně žádného milovníka dobrého jídla nezarmoutí.Tato úprava zvěřiny je regionální specialitou ze Šumavy.
     

postup

  • Maso očistíme, okořeníme pepřem a jalovcem a na rozpáleném oleji ho zprudka opečeme z obou stran, přidáme na kostičky nakrájenou cibuli, zastříkneme pálenkou (můžeme i oflambovat), podlijeme červeným vínem, vývarem, povaříme 5 minut, zjemníme máslem, nakonec osolíme.
    zelí
    Zelí nakrájíme na tenké nudličky, cibuli na kostičky. Na másle necháme zesklovatět cibuli, přidáme zelí, brusinkovou marmeládu, orestujeme a podlijeme červeným vínem. Osolíme a dusíme cca 20 minut.

Přihlásit k odběru newsletteru

Přihlašte se k odběru newsletteru a budeme Vám pravidelně zasílat nové články do e-mailu. Váš kontaktní email bude použit pouze za účelem zasílání našeho newsletteru, nebude předáván žádnému dalšímu subjektu. Zasílání můžete kdykoli ukončit kliknutím na link ve zprávě, kterou Vám bude newsletter doručen.