Uzený jazyk s perníkovou omáčkou

Uzený jazyk s perníkovou omáčkou
Send by e-mail

Doba přípravy

Doba přípravy
30 minut
Doba vaření
2 hodiny

Počet porcí

4

Ingredience

  • 640 g       uzený jazyk
    140 g       mrkev
      80 g       celeru
      60 g       petržel
      14 g       česnek
      80 g       cibule
      40 g       perník na strouhání
      40 g       máslo
        2 cl       olej
        8 cl       černé pivo
        6 g        sůl
        2 g        pepř
       20cl       vývar
     
    Velmi zajímavá  a chutná úprava hovězího jazyka z oblasti severní Moravy.
     
     
     

postup

  • Očistíme si kořenovou zeleninu a cibuli, kterou nakrájíme na menší kostičky Na rozehřátém oleji a másle nejprve orestujeme kořenovou zeleninu do zlatova, poté přidáme cibuli, kterou zlehka orestujeme. Přidáme česnek, osolíme, opepříme, zalijeme pivem, které necháme vydusit a pak teprve zalijeme vývarem a přidáme nastrouhaný perník. Do takto připravené omáčky vložíme uzený jazyk a necháme vařit do změknutí.
    Omáčku nám zahustí perník tak není potřeba  jinak zahustit.
    Uvařený jazyk vyjmeme z omáčky a oloupeme. Omáčku dochutíme solí a přepasírujeme přes cedník. Jazyk nakrájíme na plátky, přidáme omáčku a můžeme podávat . Zajímavou regionální přílohou jsou bramborové placky se zelím-zelníky.
     
     
     
     

Přihlásit k odběru newsletteru

Přihlašte se k odběru newsletteru a budeme Vám pravidelně zasílat nové články do e-mailu. Váš kontaktní email bude použit pouze za účelem zasílání našeho newsletteru, nebude předáván žádnému dalšímu subjektu. Zasílání můžete kdykoli ukončit kliknutím na link ve zprávě, kterou Vám bude newsletter doručen.