Uzené maso s křeno-mandlovou omáčkou

Uzené maso s křeno-mandlovou omáčkou
Send by e-mail

Doba přípravy

Doba přípravy
10 minut
Doba vaření
30 minut

Počet porcí

4

Ingredience

  • maso
    • 400 - 500 g uzené vepřové pečeně
    omáčka
    • 3 lžíce másla
    • 3 lžíce hladké mouky
    • 400 ml silného masového vývaru
    • 300 ml smetany
    • 40 g loupaných mandlí
    • nastrouhaný křen
    • cukr
    • sůl
    příloha
    bramborové knedlíky, houskové nebo kynuté knedlíky, noky
    Křenová omáčka patří mezi klasiku české kuchyně. Abychom trochu přispěli k rozšíření vašich chuťových obzorů, nabízíme vám její variantu vylepšenou jemnými mandlemi. Co myslíte, vrátíte se ještě k tradičnímu receptu, nebo vás experimentování na omáčkové téma dokonale uchvátí?Tato úprava uzeného masa je specialitou Českého severu.
     

postup

  • V kastrolu rozpustíme máslo, přidáme mouku a za stálého míchání připravíme světlou jíšku. Nepřestáváme míchat a postupně přiléváme vývar. Osolíme, promícháme a povaříme zhruba 20 minut, dokud omáčka dostatečně nezhoustne. Poté zalijeme smetanou, podle chuti dosladíme a dosolíme. Nakonec přidáme najemno nastrouhaný křen a mandle nakrájené na tenké plátky nebo nudličky. Přivedeme k varu a hned vypneme. Na talíř položíme plátky prohřátého uzeného masa a přelijeme připravenou omáčkou.

Přihlásit k odběru newsletteru

Přihlašte se k odběru newsletteru a budeme Vám pravidelně zasílat nové články do e-mailu. Váš kontaktní email bude použit pouze za účelem zasílání našeho newsletteru, nebude předáván žádnému dalšímu subjektu. Zasílání můžete kdykoli ukončit kliknutím na link ve zprávě, kterou Vám bude newsletter doručen.