Slezské království nebeské

Slezské království nebeské
Send by e-mail

Doba přípravy

Doba přípravy
30 minut
Doba vaření
8 hodin

Počet porcí

4

Ingredience

  • 635 g    libový vepřový bůček
    375 g    směs sušeného ovoce ( např. švestky, borůvky,brusinky atd.)
      20 g     sušené černé jeřabiny
    170 g     jablka
        1  ks  skořicová kůra
                  citrónová kůra
                  citrón
      12  g    sůl
        4  g    pepř černý 
      10  g    cukr
       30 g    hladká mouka
       60 g    máslo
       80 g    cibule
         8 g    česnek
     
    Dlouze pečený bůček s omáčkou z ovoce a s jadrnou chutí jeřabin.Regionální specialita z oblasti Slezska.
     

postup

  • Nejprve si vezmeme libový bůček a očistíme ho, lehce nasolíme a opepříme. Oloupanou cibuli, nakrájíme najemno a na másle orestujeme do sklovata. Pak přidáme česnek, oloupaná a nakrájená jablka, sušené ovoce a sušené černé jeřabiny. Vše zlehka orestujeme. Přidáme cukr, sůl, skořici, citrónovou kůru a zalijeme vývarem. Očištěný nasolený bůček naskládáme do vyšší gastro nádoby, zalijeme touto směsí a přiklopíme poklicí. Necháme marinovat několik hodin. Následně pečeme v předehřáté troubě na 82°C 8 hodin (přes noc) 
     Až je maso měkké, tak ho vyjmeme a omáčku přecedíme. Omáčku necháme zredukovat, popřípadě můžeme lehce zahustit jíškou, nebo studeným máslem a dochutíme. Jednu třetinu ovoce vezmeme a rozmixujeme tyčový mixérem, popřípadě dochutíme citrónovou šťávu a vytvoříme ovocné pyré. Zbylé ovoce používáme jako vložku na talíř. Bůček opečeme na pánvi kůží dospod aby byla krásně křupavá a můžeme podávat.



     

Přihlásit k odběru newsletteru

Přihlašte se k odběru newsletteru a budeme Vám pravidelně zasílat nové články do e-mailu. Váš kontaktní email bude použit pouze za účelem zasílání našeho newsletteru, nebude předáván žádnému dalšímu subjektu. Zasílání můžete kdykoli ukončit kliknutím na link ve zprávě, kterou Vám bude newsletter doručen.