Litoměřický závitek

Litoměřický závitek
Send by e-mail

Doba přípravy

Doba přípravy
15 minut
Doba vaření
40 minut

Počet porcí

4

Ingredience

    • 4 plátky vepřové kýty po cca 120 g
    • 200 g párků
    • 200 g kysaného sterilovaného zelí
    • 2 lžíce oleje
    • hladká mouka
    • sůl
    • mletý pepř
    příloha
    vařené brambory, šťouchané brambory, bramborová kaše, nastavovaná kaše, čerstvá nebo nakládaná zelenina
    Úhledný závitek, který v sobě skrývá zelnou náplň s párkem, dovede rozjasnit tvář každého jedlíka. Díky šťávě ze zelí maso zkřehne a získá pikantně nakyslou chuť. Abyste vydatné jídlo odlehčili, podávejte s bramborami upravenými podle libosti. Tato úprava vepřového masa je regionální specialitou severozápadních Čech.
     

postup

  • Plátky masa důkladně naklepeme, osolíme, okořeníme a rozložíme na ně sterilované zelí. Přidáme párek, zabalíme a vzniklý závitek upevníme párátky. Závitky obalíme v mouce a zprudka opečeme na oleji. Poté podlijeme a zvolna dusíme. Z měkkých závitků odstraníme párátka. Výpek vysmahneme, odstraníme přebytečný tuk, podlijeme malým množstvím vývaru nebo vodou. Krátce povaříme a podáváme.

Přihlásit k odběru newsletteru

Přihlašte se k odběru newsletteru a budeme Vám pravidelně zasílat nové články do e-mailu. Váš kontaktní email bude použit pouze za účelem zasílání našeho newsletteru, nebude předáván žádnému dalšímu subjektu. Zasílání můžete kdykoli ukončit kliknutím na link ve zprávě, kterou Vám bude newsletter doručen.