Krkovice plněná kysaným zelím

Krkovice plněná kysaným zelím
Send by e-mail

Doba přípravy

Doba přípravy
12 hodin na marinování
Doba vaření
30 minut

Počet porcí

4

Ingredience

    • 800 g krkovice vcelku bez kosti
    • 500 g kysaného zelí
    • 200 g slaniny
    • 100 ml piva
    • 100 ml oleje
    • 8 lžic hořčice
    • 1 palička česneku
    • mletý kmín
    • sůl
    • pepř
    Zelí našlo v krkonošském jídelníčku široké využití. V tomto případě jej použijeme jako nádivku do krkovičky, kterou navíc naložíme do speciální pivní marinády. Už cítíte, jak maso krásně zkřehne a rozplývá se na jazyku?
     

postup

  • Krkovici nakrájíme na dvoucentimetrové plátky a prokrojíme do nich kapsu. Krkovici zlehka naklepeme a dáme pozor, abychom ji nepotrhali. Kapsu zevnitř potřeme hořčicí (na 1 porci 1 lžíci). Plníme plátkem slaniny a odkapaným kysaným zelím, ochutíme drceným kmínem, který vpracujeme do masa. Pěkně stáhneme, můžeme sepnout špejlí, osolíme, opepříme. Rozdrcený nebo najemno nasekaný česnek smícháme se zbytkem hořčice, pivem a olejem, vše dobře rozmícháme. Do marinády vložíme maso a necháme marinovat ideálně 12 hodin. Pečeme na grilu nebo v troubě.

Přihlásit k odběru newsletteru

Přihlašte se k odběru newsletteru a budeme Vám pravidelně zasílat nové články do e-mailu. Váš kontaktní email bude použit pouze za účelem zasílání našeho newsletteru, nebude předáván žádnému dalšímu subjektu. Zasílání můžete kdykoli ukončit kliknutím na link ve zprávě, kterou Vám bude newsletter doručen.