Telecí kýta po pražsku

Telecí kýta po pražsku
Send by e-mail

Doba přípravy

Doba přípravy
20 minut
Doba vaření
60 minut

Počet porcí

4

Ingredience

    • 400 g telecí kýty
    • 2 vejce
    • 100 g šunky
    • 1 - 2 lžíce hrášku
    • bílý pepř
    • 1 lžíce oleje
    • 1 lžíce másla
    • sůl
    příloha
    dušená mladá karotka se žampiony,malá porce šunkové rýže a špenátové nudle
    Telecí maso obsahuje málo tuku a je lehce stravitelné. Můžete ho tedy směle servírovat i dětem, nemocným či dokonce tchýni úzkostlivě sledující svou linii. Náš recept sice není díky použití másla úplně dietní, ale jemnost masa z kýty určitě ujistí každého strávníka o správnosti jeho výběru.
     

postup

  • Směs na kostičky nakrájené šunky, hrášku a vajec osolíme, opepříme a necháme na ohni mírně zhoustnout. Do telecí kýty utvoříme pomocí špičatého nože kapsu, kterou vyplníme touto směsí. Otvor uzavřeme špejlí. Kýtu vložíme do kastrůlku s olejem a máslem. Osolíme a zapečeme. Mírně podlijeme vodou, zvolna pečeme dozlatova. Během pečení přeléváme vlastním výpekem.

Přihlásit k odběru newsletteru

Přihlašte se k odběru newsletteru a budeme Vám pravidelně zasílat nové články do e-mailu. Váš kontaktní email bude použit pouze za účelem zasílání našeho newsletteru, nebude předáván žádnému dalšímu subjektu. Zasílání můžete kdykoli ukončit kliknutím na link ve zprávě, kterou Vám bude newsletter doručen.