Španělské ptáčky z telecího masa

Španělské ptáčky z telecího masa
Send by e-mail

Doba přípravy

Doba přípravy
30 minut
Doba vaření
120 minut

Počet porcí

4

Ingredience

    • 800 g telecího masa z kýty
    • 4 lžičky plnotučné hořčice
    • 50 g špeku
    • 2 nožičky párku v jedlém střívku
    • 2 vejce
    • 1 velká sterilovaná okurka
    • 2 cibule
    • 100 ml oleje
    • jíška na zahuštění šťávy
    • sůl
    • pepř
    Co dalo Španělsko české gastronomii? Přece španělské ptáčky! Ale buďme přesní, název sice svádí, nicméně recept samotný byste v hispánské kuchyni marně hledali...Jedna legenda praví, že tuto specialitu vařil kuchař v hospodě U Španěla a chodil na ní proslulý hotelier a restauratér Šroubek, který španělského ptáčka obohatil o vařené vejce a také proslavil.
     

postup

  • Maso nakrájíme přes vlákno na plátky, naklepeme je do šíře, osolíme, opepříme a potřeme hořčicí. Okurku, vejce, párky, špek a cibuli pokrájíme na stejné čtvrtinové dílky a klademe na jednotlivé plátky masa. Dobře zavineme, popřípadě spíchneme párátkem. Na povrchu můžeme též osolit a opepřit. Do pekáčku vložíme cibuli, zalijeme olejem, navrch naskládáme natěsno ptáčky a dáme zapéct do maximálně rozehřáté trouby na 10 minut, pak zmírníme a dopékáme při 150 °C cca 45

Přihlásit k odběru newsletteru

Přihlašte se k odběru newsletteru a budeme Vám pravidelně zasílat nové články do e-mailu. Váš kontaktní email bude použit pouze za účelem zasílání našeho newsletteru, nebude předáván žádnému dalšímu subjektu. Zasílání můžete kdykoli ukončit kliknutím na link ve zprávě, kterou Vám bude newsletter doručen.