Staročeské čápy s mákem

Staročeské čápy s mákem
Send by e-mail

Doba přípravy

Doba přípravy
5 min
Doba vaření
30 min

Počet porcí

4

Ingredience

  • šťouchané brambory nebo bramborová kaše
    160 g hrubé mouky
    2-3 vejce
    olej
    mletý mák
    moučkový cukr
    skořice a hřebíček (dle chuti)
    švestky nebo švestková povidla
    máslo
    zakysaná smetana
    Typický staročeský recept s prapodivným názvem je  speciální pochoutkou pro mlsné jazýčky.

postup

  • 1. Kaši nebo šťouchané brambory smíchejte s vejci a moukou a vypracujte hustší těsto. Pomocí lžic tvořte noky, které na rozpáleném oleji smažte dozlatova. Usmažené noky obalte ve směsi moučkového cukru s mákem.

    2. Připravíme si švestky, které v hrnci společně s cukrem, skořicí a hřebíčkem krátce povaříme. Pokud nemáte čerstvé švestky, můžete použít mražené nebo je nahradit povidly.

    3. Nandejte noky společně se švestkami na talíř, poprašte znovu cukrem s mákem, pokapejte rozpuštěným máslem a dozdobte lžičkou zakysané smetany.

Přihlásit k odběru newsletteru

Přihlašte se k odběru newsletteru a budeme Vám pravidelně zasílat nové články do e-mailu. Váš kontaktní email bude použit pouze za účelem zasílání našeho newsletteru, nebude předáván žádnému dalšímu subjektu. Zasílání můžete kdykoli ukončit kliknutím na link ve zprávě, kterou Vám bude newsletter doručen.