Smažená jablíčka

Smažená jablíčka
Send by e-mail

Doba přípravy

Doba přípravy
10 min.
Doba vaření
30 min.

Počet porcí

4

Ingredience

  • 2–3 větší jablka
    400 ml mléka
    3 vajíčka
    hladká mouka olej na smažení
    1 vanilkový pudink
    1 vanilkový cukr
    šlehačka na zdobení
    Vynikající hlavní jídlo nebo dezert. Připravovala se všude tam, kde bylo dostatek jablek. Dospělí si jablíčka polévali vinným šodó, pro děti zase byla tato varianta s vanilkovým krémem. Vynikající jsou i obalená ve skořicovém cukru.

postup

  • 1. Oloupaná jablka nakrájíme na kolečka a vyloupneme jádřince.

    2. Připravíme si lívancové těsto a vmícháme do něj tuhý sníh z bílků. V tomto těstě pak obalujeme kolečka jablek a smažíme v pánvi na rozpáleném oleji.

    3. Připravíme vanilkovou omáčku z pudinku, který rozmícháme ve větším množství mléka tak, aby byl řidší. Osmažená jablíčka na talíři přeléváme touto omáčkou. Zdobíme šlehačkou.

Přihlásit k odběru newsletteru

Přihlašte se k odběru newsletteru a budeme Vám pravidelně zasílat nové články do e-mailu. Váš kontaktní email bude použit pouze za účelem zasílání našeho newsletteru, nebude předáván žádnému dalšímu subjektu. Zasílání můžete kdykoli ukončit kliknutím na link ve zprávě, kterou Vám bude newsletter doručen.