Pohančená kaše s mlékem

Pohančená kaše s mlékem
Send by e-mail

Doba přípravy

Doba přípravy
10 minut
Doba vaření
20 minut

Počet porcí

2

Ingredience

    • 250–300 g pohanky
    • 250 ml mléka
    • sůl
    • cukr
    • máslo

    Vápník, zinek, selen, železo, mangan, fosfor, draslík, měď… Lekli jste se, že jste se omylem začetli do nějaké chemické receptury? Nemusíte se obávat, k uvaření této kaše laboratoř potřebovat nebudete. Všechny uvedené prvky a vitamin B k tomu totiž obsahují pohanková semínka.

postup

  • Pohanku zalijeme menším množstvím vody. Osolíme a přivedeme do varu. Poté přilijeme mléko a vaříme doměkka. Z uvařené kaše vykrajujeme noky a na talíři je pokropíme zbylým, nevyvařeným mlékem. Omastíme rozpuštěným máslem a posypeme cukrem.

Přihlásit k odběru newsletteru

Přihlašte se k odběru newsletteru a budeme Vám pravidelně zasílat nové články do e-mailu. Váš kontaktní email bude použit pouze za účelem zasílání našeho newsletteru, nebude předáván žádnému dalšímu subjektu. Zasílání můžete kdykoli ukončit kliknutím na link ve zprávě, kterou Vám bude newsletter doručen.