Zapečené klobásy frenštátské

Zapečené klobásy frenštátské
Send by e-mail

Doba přípravy

Doba přípravy
120 minut
Doba vaření
20 minut

Počet porcí

4

Ingredience

    • 1/4 l mléka
    • 2 žloutky
    • 3 lžíce oleje
    • 5 dkg droždí
    • 50 dkg výběrové hladké mouky
    • 500 g kvalitní skopové domácí klobásky
    • sůl
    Do kynutého těsta v tomto receptu nedáme zavařeninu ani ovoce, ale kvalitní domácí klobásku. Takový nedělní moučník pro muže
     

postup

  • Do mírně zahřátého mléka dáme všechny přísady, kvasnice rozdrobíme a hned dobře propracujeme, pak necháme v teple vykynout. Na vále opět propracujeme, vyválíme placku jako na závin, do které zabalíme 50 dkg dobré klobásy. Zabalíme, potřeme vejcem a necháme ještě kynout. Pečeme dozlatova.

Přihlásit k odběru newsletteru

Přihlašte se k odběru newsletteru a budeme Vám pravidelně zasílat nové články do e-mailu. Váš kontaktní email bude použit pouze za účelem zasílání našeho newsletteru, nebude předáván žádnému dalšímu subjektu. Zasílání můžete kdykoli ukončit kliknutím na link ve zprávě, kterou Vám bude newsletter doručen.