Valašský zoftový guláš

Valašský zoftový guláš
Send by e-mail

Doba přípravy

Doba přípravy
30 minut
Doba vaření
120 minut

Počet porcí

6-8

Ingredience

    • 1 200 g skopového nebo jehněčího masa s kostí (krk, žebra)
    • 2 lžíce oleje
    • 1 větší cibule
    • 1 - 2 feferonky
    • sůl
    • 8 stroužků česneku
    • majoránka
    • bobkový list
    • celé nové koření
    • celý pepř
    • sladká paprika
    • 1 lžíce rajského protlaku
    • 1,5 l vody
    • 1 středně velká mrkev
    • 1 kořenová petržel
    • 1 malý celer
    • 200 g květáku
    • 200 g kapusty
    • 500 g brambor
    • pórek
    příloha
    chléb nebo bílé pečivo
    Záleží jen na vás, zda se jej rozhodnete servírovat jako hlavní jídlo nebo jako přesnídávkovou polévku. Správně by se měl vařit na otevřeném ohništi pod širým nebem, aby získal uzenou příchuť od doutnajícího dřeva. Skvěle si ale určitě pochutnáte i na guláši vykouzleném na klasickém sporáku.
     

postup

  • Na oleji osmahneme drobně nakrájenou cibuli, zasypeme mletou paprikou a zalijeme trochou vody, aby nezhořkla. Přidáme bobkový list, nové koření, celý pepř, majoránku, utřený česnek, rajčatový protlak a feferonku. Osolíme a zalijeme zbytkem vody. Vložíme maso nasekané i s kostmi na menší kousky. Vaříme asi hodinu, dokud maso není téměř měkké, a pak přidáme očištěnou a nakrájenou zeleninu a brambory. Vše dovaříme doměkka. Před dokončením vsypeme do guláše najemno nakrájený pórek.

Přihlásit k odběru newsletteru

Přihlašte se k odběru newsletteru a budeme Vám pravidelně zasílat nové články do e-mailu. Váš kontaktní email bude použit pouze za účelem zasílání našeho newsletteru, nebude předáván žádnému dalšímu subjektu. Zasílání můžete kdykoli ukončit kliknutím na link ve zprávě, kterou Vám bude newsletter doručen.