Pstruzi plnění houbami

Pstruzi plnění houbami
Send by e-mail

Doba přípravy

Doba přípravy
15 minut
Doba vaření
20 minut

Počet porcí

4

Ingredience

    • 4 pstruzi
    • 4 plátky slaniny
    • 400 g čerstvých hub
    • 200 g másla
    • 1 velká cibule
    • libeček
    • petrželka kudrnka
    • olej
    • drcený kmín
    • sladká mletá paprika
    • sůl
    • pepř
    • česnek
    Pstruhy s houbami se blýsknete jak při grilovací party, tak i nedělním obědě. Příprava tohoto zdravého a chutného jídla vám navíc zabere jen půlhodinu.Tato úprava pstruha je regionální specialita Šumavy.
     

postup

  • Cibuli, česnek a houby nakrájíme na větší plátky. Cibuli s česnekem opečeme na másle, přihodíme houby, orestujeme a přidáme nasekané bylinky - libeček a petrželku. Okořeníme pepřem, drceným kmínem, špetkou mleté papriky, osolíme, dobře promícháme a necháme zchladnout. Pstruhy osolíme, do břišní dutiny vkládáme plátek slaniny a houbovou nádivku. Ze shora ještě opepříme, okmínujeme a pečeme v troubě asi 20 minut.

Přihlásit k odběru newsletteru

Přihlašte se k odběru newsletteru a budeme Vám pravidelně zasílat nové články do e-mailu. Váš kontaktní email bude použit pouze za účelem zasílání našeho newsletteru, nebude předáván žádnému dalšímu subjektu. Zasílání můžete kdykoli ukončit kliknutím na link ve zprávě, kterou Vám bude newsletter doručen.